Collager og ecoline billeder

“Gennem de usynlige dimensioner, bevæger inspirationen det formløse frem til manifestation i denne virkelighed”

Collagerne

Leonard (som min far hed) havde købt et gammelt lexikon i U.S.A. fra 1803 — rigt illustreret med 542 kobbertryk (som der står på titelbladet). Det var gået fra hinanden– eller var måske slet ikke indbundet mere. Min far valgte nogle meget flotte sider ud, og brugte dem som udsmykning i huset hvor han boede. Inden han døde, gav han mig stablen af disse skønne tryk. Jeg har valgte enkelte ud og brugte dem i collager eller i de fødselsdagskort, som jeg laver til min familie og venner.

Geometriske billeder:

“Hvorfor vælge geometriske former?” spørger jeg mig selv og som svar kommer : Jeg elsker disse former – de danner grundform for alt i vores verden, fra mineralernes kemiske opbygning til bordfladen som jeg sidder ved lige nu.

I forenkling kan menneskekroppen ses som en figur bestående af flader, cirkler, linjer, ja sågar trekanter. Så for mig er geometriske figurer ikke kolde, matematiske former, men essensen af alt. De har en kolossal dynamik i deres indre væsen og når de får farve og tekstur bliver de glade og begejstrede og indeholder uendelig muligheder for udtryk.

Den Guddommelige geometri:

Fibonacci-tal fik deres navn i 1800-tallet, af Edouard Lucas, og er opkaldt efter den italienske matematiker Leonardo Fibonacci.
Fibonaccital: Talfølge dannet ud fra det princip, at det efterfølgende element findes som summen af de to foregående. De to første Fibonaccital er 0 og 1, og de tolv første bliver således 0, 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34, 55, 89.

Fibonacci spiralen.

Til noget læsning om Guddommelige Geometri:
http://www.ancient-wisdom.co.uk/sacredgeometry.htm

Om Fibonacci tal: https://matnat.dk/matematik/aritmetik-og-algebra/tal/fibonacci-tal

INSPIRATIONS KILDER

Jeg er vild med at fotografere ting tæt på.
En hel verden åbner sig.

Regndråber bliver til universer

Kurvstolen i værkstedet
når den stærke sol lyser igennem fletværket.

En bregne er ved at folde sig ud.

En tulipan – forår, lys og luftighed.

Inde i valmuen – som et hemmeligt rum.

Solskikken – klassisk!